Ik ben niet verslaafd, écht niet

Ik kan zo makkelijk in mijn eigen wereld zitten. Dan merk ik niks meer van de wereld om me heen, ik kom dan helemaal tot rust. Geen gedoe’tjes van de dag, geen gezeur, geen werk, geen dingen die moeten, alles is zoals het is en ik kom dan dus heerlijk tot rust. Is het dan echt een verslaving, ik weet het niet? Wat is een verslaving uberhaupt? (Hier de officiële begrippen over verslaving)

Bingwatchen

Kun je verslaafd raken aan een serie? Ik heb vandaag de serie The Staircase van Netflix afgekeken, het was zo spannend, ik wilde heel graag weten hoe het af zou lopen. Dus ik keek het in een paar dagen. Ik vind het heerlijk om dan tijd te hebben om nog een aflevering te kijken. Echt bingwatchen dus (lees hierover meer in dit artikel). Zo kan ik ook met gemak een heel seizoen van bijvoorbeeld Jessica Jones op een dag kijken. Eerder deed ik dat al samen met mijn vriendin met onder andere The sinner. Is dat een probleem? Weet ik niet. Is het een verslaving, waarschijnlijk wel. Is het schadelijk? Ik vind van niet, vroeger las ik de hele dag een boek, daar heeft nog nooit iemand een probleem van gemaakt, maar waarom dan wel van een serie?

Rust

Ik hou er van om mezelf ergens in te verliezen, of dat nou een podcast is, een serie of een game, dan vind ik het totaal geen probleem eigenlijk. Maar zodra ik me verlies in een nieuw seizoen van de game Diablo III dan beginnen mensen het toch raar te vinden. Maar daarover een ander keertje meer, want zodra het nieuwe seizoen begint van Diablo zal ik jullie meenemen in mijn verslaving op dat moment, om jullie mee te nemen in mijn verslaving.

Ik denk dat ik inmiddels namelijk van mezelf dat ik niet verslavingsgevoelig ben, maar wel mezelf dat gevoel geef dat ik me ergens in mag verliezen. Het mag alleen niet ervoor zorgen, dat ik niet meer naar mijn werk ga of niet meer buiten kom of niet meer mijn huis schoonmaak of eet. Eten is best van belang namelijk. Dus ik wil geen echte verslaving, maar mijn gedrag vertoont zeker verslavende facetten. Vind ik dat erg? Nee. Ben ik er daarna toch weer op uitgekeken. Ja.

Vinden jullie verslavingen in de vorm van een spannende podcast, serie of boek anders dan verslaving aan een game?

 

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.