Boulderen, mag ik al?

Ik had oprecht nooit gedacht dat er nog een tijd zou komen, zeker niet in de winter, dat ik uit zou kijken naar een zondag. De dag vóórdat de werkweek weer begint.

Ben je gek Kim?

Ik denk het wel ja, want ik kijk al weer dagen uit naar zondag. Niet omdat mijn vriendin dan weer terug naar haar eigen huis gaat natuurlijk. Wel kijk ik uit naar mijn techniekcursus boulderen. De wattes?

Ik klim al ruim 10 jaar heel erg onregelmatig, dus mijn niveau is bizar laag. Ooit gaf ik kinderen van een jaar of acht ‘klimles’ in Den Haag, een paar van die kiddo’s zijn behoorlijk goed terecht gekomen. Toch kan ik er dus helemaal geen bal van, want mijn niveau blijft ál jaren een beetje rond de 4 hangen. Ik wil meer, ik wil beter, ik wil gewoon een fatsoenlijke 5 kunnen boulderen.

Daarom ben ik begonnen aan een techniek cursus, deze keer in Amersfoort bij Kei Boulderhal. En zondag mag ik dus weer. We zijn nu een klein groepje aan het samenstellen om regelmatiger te gaan boulderen, zodat je niet zo makkelijk afzegt. Dat is namelijk helemaal niet mijn valkuil, dat niemand gaat en ik denk: oke laat maar ik blijf op de bank een serie kijken. 

Missie: nu écht

Ik roep dus al tijden dat ik een 5 wil boulderen als niveau, maar ik moet daarvoor minimaal één keer per week gaan boulderen en daarnaast ook eigenlijk nog een beetje krachtsport doen. Dus misschien moet ik gewoon stoppen met miepen en gaan. Hup met mijn luie donder elke zondag richting Boulderhal Sterk in Utrecht om daar lekker even een paar uurtjes puzzels op te lossen en ondertussen ook nog fit worden. Want dat is wat ik het fijnst aan boulderen vind, het is een uitdaging, zowel mentaal als fysiek. Dus er is geen ruimte voor piekeren of werk of ander gedoe. Het is Kim en een boulder. Is het al zondag?

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.