Missie gezond mislukt, alweer…

Of toch niet? Ik zie veel dingen als mislukt, omdat ik opgeef, of omdat ik gewoon geen zin meer heb om iets te doen of omdat ik uitgekeken ben. Is mijn missie gezond dan écht mislukt?

Het zou raar zijn om te zeggen dat het niet mislukt is, maar een betere vraag is eigenlijk, is het erg dat het mislukt is? Is het erg dat ik geen zin meer heb, of dat ik iets niet volhoud? Daarop kan ik natuurlijk geen allesomvattend voor iedereen sluitend antwoord op geven, maar misschien kan ik wel ontrafelen hoe het bij mezelf zit.

Missie: gezond

Soms geef ik al na een paar weken op. Zo wil ik graag gezond eten, iets slanker/fitter worden én daardoor sterker worden, zodat ik een hoger niveau kan gaan boulderen. Maar dit roep ik al jaren. Letterlijk jaren. Ik heb al duizend dingen geprobeerd, maar ik hou het niet vol. Ik geef op. Is dat sterk?

Dit zijn een paar screenshots van het appje van MyFitnessPal. Ik probeer deze app dagelijks bij te houden wat ik eet en vooral hoe het dan zit met de macro’s, zodat ik weet of ik een beetje normaal eet, of te veel of te weinig. Maar ook hier kun je weer zien, dat mijn inspiratie al snel weer weg is. Is zo’n app dan gewoon niet voor mij gemaakt. Ik denk het.

Is dat erg?

Nee. Ik wil me niet schuldig voelen, omdat ik iets ‘opgeef’. Terwijl ik helemaal niet opgeef. Ik ben gestopt met me druk maken om mijn ‘volhouden’. Stoppen met in dit appje obsessief bijhouden betekent niet dat mijn missie mislukt is. Ik eet nu elke dag ongeveer hetzelfde ontbijt, dezelfde lunch en ik weet wanneer ik iets ‘slechts’ eet en ik luister beter naar mijn lichaam. Ik eet meer fruit, meer groenten en ik voel me fantastisch. De weegschaal schommelt nauwelijks. Hoe erg is het dan om géén appje bij te houden?

2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.